Sabtu, 24 Disember 2011

Super Awesome Girlfriend !

hey, aku reka baju ni sampai pukul 5 pagi

Assalamualaikum guys ! Morning peeps ! girlfriends ! boyfriends !

hey hows your day ? aku harap korang semua tersenyum apabila membaca blog aku ni. actually aku baru jer bangun, mandi bersihkan badan dan makan tengahari terus. Hari ni mak masak nasik lemak sambal ikan bilis memang sedap dan awesome good ! eh, berbalik cerita aku semalam nak bukak story apa yang berlaku sepanjang semester ini.

Dengan pelbagai onak dan duri aku tempuhi, ranjau ini aku tebasi hingga mengguris segenap lapisan jiwa-jiwa rapuh ini. eh, kenapa nak cakap macam tu ain ? yelah aku tak merunggut tapi benda ni memang menguji kesabaran aku sebagai seorang mahasiswi. Aku tahu setiap manusia di dunia ini akan dapat pelbagai ujian tetapi lain-lain jer beratnya.

ASSIGMENT ? O.o?

kalau tak kerana 30 % daripada markah ialah dari assigment ni memang la takde siapa-siapa nak buat. hey, jangan salah faham setiap assigment yang dihantar ada markahnya. tak hantar konfem korang tak dapat markah. jadi bersengkanglah mataku sampai ke pukul 5 pagi nak siapkan benda-benda ni hingga esok pagi takde tenaga ! eh budak sukan akan takde tenaga mesti cergas walau apa pun lecturer suruh buat. Alhamdulillah, assigment individu dah siap dan berkumpulan pun dah siap. Harap markahnya adalah setimpal dengan apa yang dibuat.

EXERCISE ? O.o?

eh, ni apa benda? training program laa, akan ko tak tahu? aku ni dah dekat 2 minggu tak buat training jadi resultnya lemak dekat tepi ni kembali menempek dekat sini. >.<" arghh ! tak suke tak suke tak suke! padan muke ! balik jer kolej kediaman ko tidur langsung ignore kesihatan kan ! kata ko bakal trainner ! wake up ain ! (hahahaha cakap sorang-sorang dalam hati)
tapi aku akui berat badan aku semakin surut sebenarnya, dah ada shape ala-ala ziana zain. Jangan nak jeles sangat lahh korang ! hahaha taklah bila dah ada dalam komponen sukan ni korang tak akan terlepas dari lari berlari, lompat melompat, berpeluh hingga basah giler baju sukan korang tu. dah dalam seminggu 3 kali training non-stop mana korang tak turun berat badan. hey hey jangan tak sangka aku dah boleh pakai jeans balik ! super awesome awek ni kan :p kalau korang tak ada disiplin mana nak turun sebanyak 6 kilogram dalam 2 bulan macam ni. hahaha ada housemate aku tanya

"kak ayie, dasyat laa sekarang, kalo saya laa entah la boleh tahan ke tak dalam sains sukan ni"

adik ni muda lagi aku sayang dekat dia. hehehe~ haa mana nak tak nak ko kena gak tempuhi agar benda ni menjadi pengalaman bermakna di kemudian hari kan. bagi aku kan tak kisah la orang-orang sekeliling aku ni nak cakap apa pun as long aku tahu tujuan aku, matlamat aku, dan ni dah jadi sebahagian daripada perjalanan hidup aku. biar laa aku macam ni aku bahagia dengan benda yang aku buat tambah keluarga aku pun support aku dalam bidang ni. oke kejap-kejap lagi aku sambung.

p/s : rehat sekejap !

Hey Blog Berhabuk tapi tak Lapuk !

coming soon but almost come


Salam guys ~!
Seriouslly dah lama tak bukak blog ni, muah ! muah ! rindu sangat nak corat coret dekau kau !
Hahaha bersempena dah dapat online dekat rumah tercinta ni aku nak update ceritera baru sepanjang nak habes semester 1 di UPSI yang indah lagi permai.

Hey, korang tahu tak ? tahu apa? mesti laa tak tahu sebab aku tak bukak story lagi kan.
apa-apa pun aku tahu korang rindu nak tahu pasal aku, memang sibuk memanjang dan banyak benda dekat sini menguji kesabaran dan keimanan aku sebagai seorang Mahasiswi.

Sebelum aku nak open satu persatu story aku nak bersihkan macam-macam dulu then aku akan selesa nak menulis macam biasa. :) oke guys ! jap lagi aku akan start update okayy~!

p/s: nak memandi dulu then mengadap PC yang comel ni :D

Khamis, 10 November 2011

Penyinggahan Tuan Puteri Seri Norain :D



logo sukan sea ke 26 yang diadakan di Indonesia

Assalamualaikum korang~! apa khabar? (ala-ala gedix) hey takde la memain jer laa~
hope korang semua dalam keadaan walafiat disamping keluarga yang tersayang. :D
bagus kalau semua orang happy dan masih mengamalkan gaya kehidupan yang sihat.

Hari ni ada cerita best dan tak best T_T

cerita best
  • hari ni, aku dapat pergi shopping dapat beli macam-macam (tapi bukan pakaian/kasut) jangan jeles~!
  • hari ni sekian lama tak makan fast food, akhirnya dapat makan (dirahsiakan makan apa)
  • dah dekat dua kali petang dalam seminggu cuti ni pergi jogging dengan my sister
  • semua hal PTPTN dah settle tinggal nak serah borang jer ni
cerita tak best
  • onyang masih tak sihat lagi, batuknya semakin teruk ==" sangat risau
  • hari ni hari last duduk rumah jadi, esok tak dapat nak jogging lagi dengan sister
  • hari ni tak hujan, jadi tak sejuk :) ini takde kena mengena sebenarnya
  • hinggus aku meleleh lagi, sangat tension~!
konklusinya, apa-apa pun aku nak siapkan segala assigment yang tergendala kejap ni :) diharapkan aku dan kawan-kawan kumpulan akan mempersembahkan pembentangan yang terbaik walaupun aku baru semester 1 :D jadi buktikan yang kita boleh~!


p/s: ada baca status tadi dekat wall kawan, pasal wakil Malaysia untuk Sukan Sea tahun ni dari pelajar UPSI jugak~! Proud to be UPSIAN and Proud to be MALAYSIAN :D

Selasa, 8 November 2011

Medical Cheack Up :D

i love this film and about tousands times i watched

Assalamualaikum dan salam satu malaysia kepada addicters blog ni :D hehehe sekarang ni tepat pada jam 1.44 pagi waktu tempatan, Alhamdulillah masih sihat dan dalam keadaan yang amat baik walaupun cuaca agak tidak menentu dikala ini. Baru jer hujan berhenti di luar, aku kesejukkan dek tidak tahan dengan suhu ni. dah pulak kononnya ada dekat oversea kan HAHAHA :p

Esok nak kena bangun awal tapi aku masih di depan PC, eh mana lappy? Lappy aku dah tak boleh nak start balik. entah kenapa dia macam tu? maybe sebab aku guna terlampau di tahap yang dia sendiri tak boleh tahan, mana tak nya 24 jam tak off, mana dia tak sakit.

aku nak kena buat medical cheack out sebab sepatutnya nak kena buat awal tapi disebabkan kekangan waktu aku terpaksa ubah tarikh masa break sem ni. jadi nak tulis banyak pun tidak cuma sekadar aku nak jenguk-jenguk blog kawan-kawan yang lain.

okela nak off dah ni :) selamat malam semua, aku harap faizal dah sampai di rumahnya dengan selamatnya. I akan tunggu u sayang even i tahu benda ni macam tak masuk akal :)


p/s: baru lepas tengok cerita "just go with it" hahaha seronok sampai lupa esok ada appoiment

Ahad, 6 November 2011

aku tahu

antara aku dan faizal adalah satu permulaan
tapi jika ini pun hanya satu persinggahan aku tetap akan redha

aku tahu dulu aku pernah gagal dalam percintaan
aku tahu dulu aku pernah terlanjur dengan engkau
aku tahu dulu aku pernah dipermain dengan engkau

baru sekarang nak melutut kegembiraan yang telah aku kecapi
selama mana kau buat aku dahulu
bukan hendak mengungkit tapi
diri ku tidak dapat menerimanya hingga kini
baru sekarang kau ingin ku kembali
satu pesan dari ku buat mu
pergilah dariku cari yang lebih baik dariku


p/s: kisah lama terimbas kembali

Sabtu, 5 November 2011

Selamat menyambut Aidiladha :D

sambil lepak dekat ruang tamu ni aku buat kad raya :)

Assalamualaikum dan selamat petang kepada sesiapa sahaja yang tak sengaja menyinggah teratak aku ni :D ahakz~!

happy aidiladha to all of you, semoga raya aidiladha pada tahun ni akan memberi makna erti pengorbanan sebenar kepada kita semua. Aidiladha adalah hari yang bermakna buat umat Islam diseluruh dunia memperingati peristiwa Nabi Ismail A.s dan Nabi Ibrahim A.s.
korang ingat tak lagi kisah ni? ke dah lupa cuma dengar waktu korang ada kelas agama dulu? okeh apa-apa hal cheack balik mengenai kisah ni oke.

Alhamdulillah semalam dah bekerja keras untuk masak-masak walaupun macam nampak ada curi-curi tulang tapi mak teruskan kerja dia. hehehe~ mak sayang kan jugak kami even kami buat nakal dan kadang kala mak tension dengan kami. KAMI refers to my sisters and i. hahaha~
semalam dah settle kan laksa, nasi impit, rendang daging, dan lain-lain tambahan.

selera memang naik la sebab mom's cook kan, jadi rugi if tak makan. tambah pula mak masak nasi lemak petang semalam, mahu tak tergugat iman. tengah rancak makan baru teringat program fitness aku. dah la semalam ada buat sedikit work out tak banyak pun peluh keluar.
jadi esok nak kena betul kan balik.

nak kena tengok balik program tu ain~! semoga target akan tercapai.

PAGI AIDILADHA
pagi dah takde tengahari yang ada. gara-gara malam tadi juga aku tertidur lambat akibat bergayutan aku lambat bangun. orang lain pakai baju raya hari ni aku pakai t-shirt dengan track sahaja. hoho~ sangat simple dan first time pakai macam ni, ialah if not tiap tahun pakai lawa-lawa. kedewasaan ini banyak juga memberi kesan ke atas diri ku. (setimental part la pulak)
mana tak nya aku belajar banyak lagi benda baru. ialah belajar ni tak akan habis hingga lah nak ke liang lahat kelak pun masih diajar. :)

dekat rumah ni aku rasa sunyi sebab pak cu aku dah pindah :( sangat sedih sebab dengan siapa aku nak bersembang dan bergurau senda selain dengan adik-adik aku. Pak cu jela yang rapat dengan aku, apa pun aku harap pak cu akan dapat meniti kehidupan ini dengan penuh kesabaran yelah lagipun sebenarnya dah masa nya untuk dia mendirikan rumah tangga tapi yelah calon pun takde lagi.

onyang aku ada dekat sini, :) tapi unfortunally onyang asyik batuk-batuk dan tak berapa nak sihat. :( erm sangat sedih tengok keadaan onyang yang sebegitu rupa. nenek saudara aku dan datuk saudara aku telah berangkat ke Tanah Suci Mekah pada minggu yang lepas jadi tinggallah onyang dengan uncle boy, tapi raya haji tahun ni mereka balik ke Johor jadi onyang stay lah rumah aku. :) nak borak dengan onyang lama-lama pun tak boleh yelah she's ill so much. i'm sadlly to see that. by the way i know she's the best to survive and a very bravery women i never had.

hopefully segala yang diniatkan pada tahun ini akan tercapai dengan kata kunci berusaha dan tawakal.

sekarang ni dah dekat petang, dan aku masih duduk di hadapan lappy kesayanganku ini. Alhamdullillah semua keluarga aku masih dalam keadaan yang sihat demi meneruskan kehidupan ini. :)

p/s: Faizal i love you~!

SAYANG


kerna kau selalu ada

Sayang,

Di ambang bulan sedang rancak bercahaya

Aku termenung mengadap jendela

Hembusan angin malam membuai aku

Bintang sedang elok bertaburan

Terbang fikiranku ke angkasa indah

Membuat aku kealpaan tentang dunia

Sayang,

Sejak kau hadir kau menjadi penyeri jiwaku

Menyelami perasaan setiap alir darahku

Hidup aku mula ceria seceria matahari terbit

Hari hari aku dimulakan dengan senyumanmu

Ragaku bersorak ria kerna kau ada denganku

Sampai mati juga aku akan ku menyayangimu

Antara kau dan aku kan terus menyinar

Yakinlah akan dengan ketentuannya sayang

Akan ku genggam jari jemari mu

Namun ku jauh darimu tapi aku sentiasa dekat denganmu

Gemilangnya kecintaanku padamu hanya aku seorang yang mengerti

Cintaku kasih hanya ku persembahkan padamu

Ikhlas tulus hatiku menyintaimu sayang

Nilainya tidak dijual beli

Tetap aku berpegang teguh dengan kasihku ini

Aku kan terus berjuang demi cinta yang satu hingga nafasku tiada lagi

26 jun 2011-puchong

cuti itu holiday

bersama rakan-rakan bawah satu fakulti sebelum
kelas anatomi dan fisiologi manusia bermula

Assalamualaikum kepada semua pemblogger tegar di malaysia yang serba indah dan sejahtera ini. diharapkan dalam keadaan yang sihat dan baik. Alhamdulillah bersyukur kepada Allah S.W.T sebab kita masih bernafas lagi sehingga ke hari ni. :)

BREAK SEMESTER
actually malam tadi aku baru sampai di puchong, minggu ni pun mak dan hamizah yang ambil aku sebab gara-gara barang banyak yang hendak dibasuh seperti kain baju, segala macam pakaian selama seminggu, entah kenapa dalam seminggu dua ni aku sangatlah tidak terkawal perasaan dan jiwa. tak tahu kenapa mungkinkah sebab assigment yang sememangnya menimbun atau lain sebab? okeh la malas nak cerita panjang sebab aku tahu korang bukan suka pun nak baca panjang-panjang ni tapi bagi bloggerholic pastinya tidak kisah mengikuti corat-coret pemblogger lain. haha

baru minggu lepas cuti raya deepavali, minggu ke-9 ni lagi tambah seminggu cuti sempena menyambut Hari Raya Aidiladha. :) tahun ni raya di rumah sendiri jer seperti biasa lah jika hari raya aidiladha ni memang tak balik lumut sebab abah cuti tak lama.

semalam hari jumaat, jadi memang ada kelas ragbi la untuk aku setelah tercatat dalam jadual waktu aku. tapi pagi semalam aku tak dapat nak melibatkan diri secara 100% kerana pagi tu aku diserang sakit perut (sengugut) mahu tidak guling-guling lantai. sakit yang teramat hampir mengalirkan air mata. then terpaksa lah text classmate aku datang, tapi lambat dekat padang. orang lain semalam main aku jer duduk tepi menahan satu sakit yang teramat. sabar jela :((
next kelas pulak Dr.Ikhwan cakap nak test setiap orang skill dalam permainan ragbi ni. tak terkecuali lah aku dan kawan-kawan perempuan yang lain. jadi get ready jer la kan.

ASSIGMENT : TUGASAN KUMPULAN DAN INDIVIDU
dalam minggu ni jugak aku diserangi stress kerana assigment dan pembentangan dah nak dekat tarikhnya. jadi persiapan ke arah itu hampir 50% baru tetapi tak complete sepenuhnya sebab ada tugasan kumpulan. jadi aku pun masih menunggu feed back dari ahli kumpulan tapi masih tiada jawapan yang spesifik tapi aku harap kawan-kawan aku yang terlibat dapat take note benda ni. yelah kerja kumpulan walaupun markahnya sedikit tetapi penglibatan kerjasama antara ahli kumpulan perlu ada kerana disitu akan dinilai akan pembahagian kerjanya. macam mana lecturer nak nilai tu aku tak pasti tapi yang pasti keyakinan dalam soal pembentangan ni memang memain peranan dalam penyampaian maklumat kepada rakan lain yang mendengar.

aku ni dah la lama tak bercakap depan ramai orang, kang mula lah arrousal and anxiety aku tiba di urat saraf ni. hahaha .. tapi yang penting aku akan cuba yang terbaik dalam soal pembentangan ni, sama juga kepada partner aku dalam microteaching ni. :) harap dapat bagi kerjasama yang padu demi kepentingan bersama.

p/s : nanti kisah akan bersambung sebab ada hal nak settle ni~ selamat bercuti


Isnin, 31 Oktober 2011

I started reading the men's magazine

dengan tidak semena-mena aku terpikat dengan mamat ni. ewah takde la :p

Assalamualaikum and a very good afternoon to all out there. hye peeps! what's up and how's your life going? i hope all of you in good condition and more active then yesterday. why i'm talking in english? LOL please do not laugh at my grammar because my grammar always suck. hoho~

okelah aku cakap bahasa melayu tau. aku dah start baca majalah : men's magazine,
entah tiba-tiba excited sebab nak baca majalah tu, ofkos la majalah tu dalam bahasa inggeris 100% tanpa had limit fakta yang amat banyak terus membantu aku dalam menyiapkan assigment.
bak kata cikgu amin masa aku belajar dengan dia, bila kita dah masuk ke universiti dan bergelar mahasiswa mahupun mahasiswi kena ambil tahu tentang isu semasa dan pengetahuan am. tak kira ikut program atau disebaliknya. :) jadi apa jua keadaan kita kena pupuk semangat nak cari bahan kalau nak buat assigment.

baru tadi Dr. Ikhwan cakap masa kuliah : "jangan tunggu lecturer bagi notes baru kamu nak bertindak buat assigement/ exam, sebab nanti ketinggalan dan jangan lupa kegunaan internet iaitu Dr.Goggle klik sahaja dah keluar. okela korang aku ada kelas ni, esok malam dah start mid-term untuk pembangunan sahsiah. :) wish me luck.

p/s : dah 4 minggu ikut program penurunan berat badan aku dah berjaya pakai seluar jeans adik aku. :) yes go ain!

Rabu, 26 Oktober 2011

bila norain sedih

faizal said: i love you, then ain said: i love you too baby


Assalamualaikum dan salam satu malaysia, sebelum terlambat nak wish happy deepavali kepada semua rakyat malaysia yang beragama hindu. :) hehehe ramai jugak kawan-kawan aku yang berbangsa india menyambut perayaan ini.

sebenarnya aku baru balik dari berjogging sekitar saujana puchong yang indah ni. sambil sedang fokus berjogging aku terserempak dengan mak cik-mak cik jiran aku ni wahh sekarang ni pun dah take care about their health :) so satu perkembangan yang baik dalam soal kesihatan.

aku pun dulu sebelum tahu benda ni buat tak tahu jer makan apa nak, minum apa nak tapi bila berat badan dah melebihi had-had mula lah risau takut nak berhadapan dengan masyarakat sebab takde keyakinan nak bercakap dan sebagainya. tapi bila dah ada dalam program kesihatan ni aku mula ambil berat pasal apa yang aku makan, minum, aktiviti yang aku lakukan dalam seharian. sebab benda ni pun banyak mempengaruhi emosi dan kestabilan jasmani kita. actually nak cerita lagi panjang pun sampai tahun 2020 pun tak habis. jadi harap semua orang yang baca blog aku ni take care pasal kesihatan dia. okay!

hari ni dah masuk cuti yang ke 3 kepada aku, jadi assigment tak terusik lagi ni ada jeling-jeling jer la dari jauh. ewahh boleh relek pulak anak dara ni kan. :) hahaha

Oh kawan Oh lawan
okeh la nak story sikit pasal hal peribadi ni tapi bukan lah nak buka pekung di dada ini. aku dengan rasmi nya takda apa-apa hubungan dengan shamsul al-faqree tu di atas sebab-sebab tertentu, hanya aku dan dia sahaja yang mengetahui benda ni. jika ada sesiapa yang nak sibuk hal aku dan jadi stalker dalam facebook tu takpayah la sangat nak buat kan, tak bagi manfaat yang baik untuk kau dan aku pun. bahkan aku pun pelik kenapa nak selidik sangat pasal kekasih aku tu? yelah maybe memang hobi ye? apa-apa jela sebab aku tak sibuk hal korang dan korang jangan sibuk hal aku. aku bukan nak buat statement yang agak kurang tak baik tapi sekadar nak luahkan sebab benda ni berlaku dalam ruangan maya jadi penjelasan perlu di beri kepada sesiapa yang makan cili dia terasa pedas. siapa yang tak kenal aku tu jangan la suka-suka buat statement yang akan memalukan diri kau sendiri. yelah aku faham mulut tempayan mudah nak tutup tapi kalau mulut manusia? boleh ke? tak kan boleh. masyaAllah, harap sesiapa yang berkenaan sila lah jangan melemparkan lagi kata nista kepada aku. sedih tau korang tapi biar jela sebab aku memang faham orang yang jenis macam ni. :((


p/s : okeh la mood aku tak beremosi pun sekarang ni tapi cuma sekadar memberi penjelasan kepada korang yang ada disekeliling aku. nak tahu siapa FAIZAL? nanti aku bagitahu
terima kasih :)


Isnin, 24 Oktober 2011

maafkan i sayang

whatever you judge!

Assalamualaikum kepada semua.
just nak bagi tahu yang i dah break up dengan lelaki yang pernah singgah di teratak hati ini.
nak tahu sebab? tak payah la nak tahu, sebab takde kaitan pun dengan korang.

thanks kawan-kawan sebab bagi support, lagipun apa pun sangat aku tak nak jadi macam dulu lagi.
layan perasaan lelama nanti tension, huhu apa-apa pun aku tetap cool dan okay untuk hadapi benda remeh ni.

okela actually aku tengah tunggu my mom ambil aku dekat kolej ni, lama la pulak tu sebab online kejap ni, nak update something kan. orite semua gotta go.

p/s: tak larat dah ni!

Ahad, 23 Oktober 2011

kem air sungai perak kuala kangsar

time ni snap-snap dekat dataran putra kuala kangsar

Assalamualaikum kepada para blogger se-malaya yang memang obses dengan blog ni.
baru tadi ada baca dan usha-usha blog korang macam-macam perkembangan terbaru kisah hidup korang kan. ada yang dah nak kahwin ada jugak yang dah nak timang anak. Tahniah aku ucapkan walaupun korang kawan aku dalam alam maya ni. segala pengalaman hidup korang aku amek sebagai panduan baru untuk life aku jugak. tak nak cerita panjang sebab aku nak cerita pasal aku pulak.

kem air ni adalah sebahagian dari krusus pendidikan luar yang aku dan kawan-kawan yang berada di bawah fakulti sains sukan dan kejurulatihan. jadi benda ni wajib untuk sesiapa yang ambil krusus ni. agak mencabar sebab aku kurang join aktiviti luar macam ni sebab banyak kekangan lah kan time zaman sekolah dulu. tapi bila dah masuk U ni haishhh macam-macam la dapat rasa.

21-22/10/2011 tarik keramat bagi kem air kumpulan 1 :) kira friday team laa yang pergi dulu.
seramai 80 orang peserta bertolak dari gimnisium upsi pada hari jumaat tersebut.
bertolak pada jam 3.40 petang dan sampai dalam pukul 6.00 petang di kem intan suraya kuala kangsar. perjalanan yang menyeronokan tapi cuaca pun tak berapa baik sebab hujan.

nak dipendekkan cerita kan aku dengan pertama kali nya berkayak, beraftting dekat sungai.
wahhh ingat kan tak boleh tapi sangat seronok sebab pengalaman pertama handdle benda ni.

kawan-kawan pun sempoi tambah pulak badan fasilitator yang memang bagi banyak tunjuk ajar benda ni jadi sangat berharga ilmu ni. :) ingat perempuan tak boleh join ke aktiviti macam ni?
ofkos la boleh kan. sebab aku dah buat benda ni. hahaha. :) bak kata encik shariman
" ain kalau kita nak buat sesuatu kita kena ikhlas kan hati baru kita dapat apa yang kita fokus kan" thanks encik shariman sebab gud advice for me.

tapi misi aku dan kawan-kawan lain tak habis di sini jer sebab akan bersambung kem akhir PL pada januari depan dekat pulau pangkor .. hahaha dekat rumah atok kot. :) orite apa-apa pun aku cuma nak cakap kem air semalam memang terbaik dan luar biasa buat aku.

p/s : nak bla dulu sebab assigement nak di buat ni. okehh tangan aku memang sakit tapi walau sakit aku still steady. :) babai korang!

Ahad, 16 Oktober 2011

the new legacy of coaching

kenangan bersama kumpulan 5 bagi kem kenal budi di teratak riverview

sangat mencabar dan seronok! :)

my classmate


~the new legacy of coaching~

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia kepada semua pemblogger dan sekalian kawan kawan rapat aku.

terlalu rindu untuk meluahkan segala pengalaman baru aku dekat blog yang dah rasanya bersawang mengalahkan sarang spider. huhu~

dengan jadual yang padat dan segalanya bermula dengan begitu sahaja tanpa diketahui umum semua tentang diri ini sekarang.

dapat kawan baru yang dari pelbagai latar belakang, mengenali semuanya dengan spontan sekali. ada yang oke dan ada juga yang disebaliknya. kita nak kenal sesorang itu bukan nilai sekarang sebab nak teruskan perjalanan hidup ini berterusan hingga tamat pengajian.

aku tak tahu la kalau lappy aku ni okay takpe ni kadang kala oke kadang kala tak oke. ini telah menyukarkan kerja aku untuk diselesaikan dengan tepat pada masa seperti aku di tingkatan 6 dahulu. lappy ni la yang banyak berjasa pada aku. thanks to my mom sebab belikan. walaupun macam lama tapi still can use it without any problem, but after aku datang upsi nak guna, macam-macam problem. sabar jela. :)

sekarang ni aku dalam lost weight program dengan Dr. Nur Ikhwan, beliau ada cakap yang jika nak buat training program mesti fokus dan serius tak boleh main-main. (take notes)

so, aku memang sedang dalam program ni. memang tekanan yelah aku je yang lain orang lain semua atlet olahraga aku ni jer yang kurang sedikit sebab aku dulu aktif pun sukan berasaskan pergerakan tangan di padang acara balapan macam lontar peluru, rejam lembing dan lempar cakera. jadi pergerakan kaki agak kurang. walaubagaimanapun apa jua keadaan aku nak jugak mencapai target aku iaitu nak fit kan badan ni agar lebih mudah apabila nanti aku nak main sesuatu sukan.

baru-baru ni ke ipoh, jumpa cikgu tingkatan 6 aku dan junior aku yang bakal nak ambil STPM tahun ni. :) thanks to Encik Amin Zakuan Mohamad Ibrahim sebab bagi tunjuk ajar, dan Encik Mohd Nasa'i as my senior thanks jugak. dia orang menjadi pembakar semangat aku untuk aku lebih fokus untuk nak capai target. :)

okelah korang petang ni ada kelas, jadi gotta go and get ready.

p/s: nampak senang tapi susah, bukan senang nak jadi senang, dan bukan susah nak susah
hahahaha fikirkan lah korang. babai!

Sabtu, 1 Oktober 2011

hey blog i mish you so much!

tengah cari buku ni ada ke jual dekat malaysia ni? konfem mahal giler~

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia buat semua pemblogger yang sememangnya tegar dengan penulisan walaupun bagi orang lain tak bermakna tapi bagi kita adalah satu kepuasan dalam menulis. :) dah lama tak berjiwang sambil mencurahkan idea yang banyak ke ladang gandum seperti masa-masa yang lepas.

sekarang bila dah bergelar mahasiswi aku pun telah diberi satu tanggungjawab yang besar oleh orang sekeliling yang mengenali diri ku ini. Oh Norain kini dah bergelar pelajar universiti. jadi nak kata nak melepak lagi adalah satu cerita lapuk orang yang tak tahu bagaimana kehidupan seorang pelajar universiti.
ASIGGMENT
Assigment pula menimbun bagaikan lembah sungai yang sering mengalir tanpa henti. dalam membuat assigment kali ini adalah satu keseronokkan dan satu pengalaman baru buat aku. macam-macam yang aku timba dalam 2 minggu di UPSI walaupun ada satu ketika lepas aku stress tapi kini stress dah bertukar kepada keadaan yang terkawal sebab enjoy dengan apa yang dibuat. memang penat dalam meniti suratan ini tapi kerana cita-cita yang tinggi aku akan teruskan. :) Alhamdulillah sangat sebab dapat menempuhi alam menara gading ini.
walaupun baru semester 1 aku akan cuba kuat kan hati tabahkan jiwa ini supaya ilmu yang sedang ditimba akan aku aplikasikan dalam kehidupan.

TAK RUGI MASUK TINGKATAN 6
aku adalah lepasan STPM dan aku berbangga kerana telah melalui satu perjalanan sebagai seorang pelajar pra-universiti yang dahulu sering diherdik dan dicaci oleh sebahagian kelompok di tempat menuntut ku dahulu (kisah lama aku jadikan sebagai satu pengalaman) dengan pengalaman tersebut aku jadikan jambatan agar aku gunakan semula refleksi tersebut ketika di universiti kini. Thanks kepada Cikgu-cikgu tingkatan 6 aku yang sering beri semangat dan motivasi supaya aku tak putus asa. Jadi kepada adik-adik yang sedang meniti untuk STPM tahun ni aku doakan korang semua berusaha dan teruskan agar peroleh keputusan STPM yang gempak. bagi aku belajar di mana-mana adalah sama sebab masih ada exam jugak yang membeza kan adalah setiap antara kita adakah berani untuk ambil risiko. apa yang cikgu-cikgu tingkatan 6 katakan dahulu memang sekarang memberi imej yang benar kehidupan sebagai mahasiswi. jadi aku tak berapa nak terkejut dan bila kena aku refresh semula apa yang pernah meraka katakan kepada ku.

RINDU DEKAT BLOG
hehehehe tak ada makna pun nak rindu ye? aku rindu kot yelah dah lama tak update if not hari-hari duduk depan pc mengadap blog dan suka blogwalking. tapi kini agak jarang dan kurang sebab busy. :) okelah korang nanti free aku akan update lagi tau. jaga diri jaga kesihatan!

p/s: sejak-sejak dalam kursus coaching ni bagaikan coach betul dah. :)

Khamis, 29 September 2011

kehidupan sebagai mahasiswi

logo Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan UPSI

Asssalamualaikum dan salam berblogger kepada semua para blogger sekalian. :)

sekian lama dah tak update blog ni agak berhabuk dan agak suram dek kesibukkan diri ku yang kini bergelar mahasiswi :) Alhamdulillah diterima masuk dekat universiti idaman. :)

masyaAllah hari pertama memang agak biasa bila masuk hari kedua macam-macam perkara nak diuruskan agar semua perjalanan berjalan dengan lancar. apa yang membuat aku bertambah keletihan ialah kena lari-lari sana dan sini. banyak sebenarnya nak cerita tapi cuma aku belum ada kesempatan nak detail kan.

hari ni aku baru masuk kelas ragbi. kenapa tak percaya ke? hehe nampak susah tapi bila dah masuk baru tahu macam mana rasa feeling nya. :) okay lah nanti aku akan update lagi sebab masih lagi terasa kepenatan selepas balik dari kem kenal budi lalu.

Ahad, 18 September 2011

last day at home

bakal jurulatih sukan yg memang pemalu :)

Assalamualaikum semua pengunjung blog se-melaya yg hensem dan yg cun
hehehe :) hari ni adalah hari terakhir aku hendak melepak di rumah
setelah seharian menyelesaikan pelbagai urusan
akhirnya aku dapat rehat, cuma tak dapat buat medical cheack up jer lagi ni

semua sanak saudara telah tahu yg aku akan ke universiti
(hey tak berlagak laa) jgn la salah anggap.
sepenantian aku berbaloi dengan usaha yg dilakukan.
thanks cikgu-cikgu form 6 yg berdedikasi lagi baik hati
tadi baru jer call sir arjan selaku (guru muet) aku dulu
dia cakap macam ni ::
"ain, i'm happy for you girl, i know you are
hardworking girl and you deserve to this oppurtunity"
heee~ thanks a lot sir :) love ya !

petang ni akan ke rumah uncle boy :)
nak jumpa nenek/datuk saudara aku sekali dekat sepang
yg paling penting nak jumpa nendaku yg tersayang
iaitu moyangku Puan Khatijah@Maimon Binti Jantan.
She's the one i love in this world after my mom :)
dia yg jaga aku dari kecil tapak tangan sampai
la dah jadi orang yg complete :)
heee~ tak sabar yaw

after balik kejap lagi, aku akan buat double cheack semua
barang-barang yg perlu di bawa :)
Moga takde apa yg aku akan terlupa bawa.
esok yg akan menghantar aku adalah abah dan pakcu :)
mereka berdua dan InsyaAllah Hamizah akan follow jugak.

oke la korang aku nak sambung buat kerja dan
ni pun curi-curi masa nak online blog dengan facebook.
thanks pada kawan-kawan yg ucap tahniah.
(cewah dah ada semangat balik ni)
babai korang see ya soon if aku larat nak update.

p/s: ILOVEYOU boy even we are not perfect together

Sabtu, 17 September 2011

berita gembira !


kisah kau dan aku tercoret di laman maya membawa ke realiti

Assalamualaikum semua, :)
hanya coretan pendek dari aku pada hari ni
kerana semalam telah terjawab segalanya penantian

Alhamdulillah aku telah diterima masuk ke
Universiti Pendidikan Sultan Idris, tanjung malim.
hari isnin ni 19 september 2011 adalah
hari pendaftaran untuk kemasukan pelajar
ijazah sarjana muda 2011/2012 ambilan september.

suasananya agak gembira juga tetapi
banyak benda yang perlu di uruskan
kesibukan untuk menyambung pelajaran
adalah yang aku nantikan sekian lama
aku menyepi dari semua orang.

Terima kasih wahai Tuhanku,
Engkau kalungkan pemeberiaan ini
berkat dari doa kedua ibu bapaku.

sujud syukurku hanya ku tadah kepadaMu.
dan kepada lelaki yang telah hadir dalam hidupku
aku ucapkan sekalung kebahagiaan
kerana kau jua menjadi sebahagian episod
perjalananku ini.

p/s: semalam rumah terbuka aku, dan 15 september juga hari jadi mak aku. ILOVEYOUMOM

Selasa, 13 September 2011

sapa menyapa kejap I

"selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin"

Assalamualaikum you olls~! mOrning guys! how's your raya? ada best ke tahun ni? hopefully korang semua berbahagia disamping keluarga tersayang dan kekasih hati korang.

nak dipendekkan cerita minggu ni memang sibuk dengan pelbagai rancah program tak kisah lah di mana pun, banyak jer jemputan rumah terbuka yang dihadiri oleh aku :) walaupun saat akhir kena jugak pergi. aduhhh perut ini telah dipenuhi rendang, kuah kacang, lemang, ketupat dan pelbagai juadah yang terlalu mensenakkan isi perut aku. ==" i need rest la sebab asyik makan jer, ofkos la seluar jeans aku akan tak boleh aku muat lagi nanti. damn!

sepatutnya ke sepang, tapi tak jadi gara-gara jemputan yang terlalu banyak dan rumah aku yang asyik terbuka ni dah 4 kali buat rumah terbuka ni dalam sepanjang raya ni. dan pada jumaat ni akan diadakan rumah terbuka keluarga HASNI.

abah dah jemput kawan sekerjanya sama juga mak aku dan menjemput siapa sahaja yang dikenalinya. termasuklah diri aku yang telah menjemput kawan-kawan serta skandel-skandel aku. HAHAHA! eh khamis ni akan shopping barang nak masak lagi, aduh masak lagi kan.

esok nak kena bangun awal sebenarnya kerana nak teman adik aku interview dekat AIR ASIA (tahniah hamizah!) akhirnya she get it! :) dekat area kinrara jer but kena lah tidur lepas aku mencoretkan kata-kata di hikayat dang wangi ni. :)

baiklah, sebahagian kebahagian cerita hidupku ini akan dicoret lagi pada esok malam jika aku larat menulis :)

p/s: mata tak mengantuk tapi kena jugak tidur. nite korang!

Ahad, 11 September 2011

bie i sayang u

i love you bie!

bie,
walaupun ni yang pertama kali
i rasa i sangat bahagia dengan kehadiran u
i tahu mula-mula rasa macam tak yakin jer
i rasa u tak suka dekat i
tapi sangkaan i tersasar jauh
mungkin i sedar yang i tahu i ni tak setaraf dengan diri u
i tak lawa macam perempuan lain
i tak cun macam perempuan lain
i tak cantik macam perempuan lain
i tak perfect dalam keindahan ini
dengar macam i rendah kan diri kan?
but sayang i sangat sedar siapa diri i ni
dan u tak kisah pun macam mana diri i ni kan..

bie,
if satu hari kita jumpa lagi
i nak u tahu yang i memang sayang dekat u
everytime i nak say the same thing at your ears
u are everything for me sebab u save mylife
i know it's early for me to say this
but sayang
i really meant about it

bie,
if satu hari u akan rasa bosan dengan i
i hope u akan terus terang dengan i
i tahu i tak sempurna lagi
banyak kekurangan
i try yang terbaik
bagi hubungan i dengan seorang lelaki
yang i dah start sayang ni menjadi
tak kisah la bie, walaupun tak jadi
i akan redha jer even i know that
love is pain

bie,
if satu hari i takde nanti
u jangan sedih tau u doakan jer dekat i
semoga i bahagia
i pun tak nak u sedih tau atas pemergian i nanti
i tahu u mesti berkerut baca apa yang i tulis ni kan?
tapi bie ni lah yang i nak bagi tahu awal-awal
apa yang i rasa sekarang ni
kadang kala orang lain hanya kenal kita dekat nama jer
tapi orang tak kenal siapa disebalik pemilik nama tu kan

bie,
if satu hari i dapat hidup dengan u
berkongsi apa jua dengan u
i nak bingkis kan percintaan kita ni memang unik
sebab nya?
nanti la i bagi tahu dekat u
kalau jadi malam perkahwinan nanti i kasi tahu
rahsia lah bie

bie,
i sayang sangat dengan u
biar apa jua orang lain kata
i tak risau pasal tu
yang i tahu
i ada u dan u ada i

p/s: sekadar membingkiskan sedetik tinta maya dengan idea yang terlintas di fikiran ini.


Jumaat, 9 September 2011

OPEN house


snap gambar sup gearbox malam tadi :) tengs~to hamizah for this snapping


Assalamualaikum semua harap sihat dan dalam keadaan yang hepy :)

hey hari ni rumah terbuka sedang giat berlangsung di sekitar rumah aku dan korang sekalian.
oh sangat mengantuk dek dihimpit rasa tidak cukup tidur malam tadi. lepas sahaja solat subuh aku tertidur nyenyak umpama anak kecil yang sangat letih. mana tak nya bergayutan dengan skandel terhebat sepanjang zaman aku malam tadi, mana tak nya nak tidur terus jer lah menunaikan yang wajib :)

aku bangun tadi dalam jam 9.30 pagi, mengambil tuala mengatur langkah ke toilet dan menyegarkan diri dengan air pancut yang sangat sejuk. yeahh dah fresh walaupun mata aku agak stim sangat. dengan menyarungkan jersi harimau malaya berwarna kuning hitam bersama short jeans ni, aku mengatur langkah pula membantu bonda tersayang di dapur.

Oohh sungguh harum bau kuah kacang yang mak buat pagi ni, disebabkan rutin kebiasaan aku di rumah bangkit lewat hingga ke tengah hari nafsu makan aku menurun apabila waktu pagi, kerana dah terbiasa. (elok sangat lah kan buat macam tu)

dalam keseronokkan membantu mak di dapur aku pun baru nak mengacau sup ayam yang baru ditenggek, keluarga uncle boy ku dah sampai berserta anak dan isterinya. eh tak lupa juga nenek saudara dan datuk saudara ku serta juga moyang ku. jadi happening dan agak terlambat sedikit ketika menyusun juadah di atas meja. nasib baik kuih raya telah aku susun ke dalam balang istimewa bondaku itu malam tadi. jadi kerja dah ada yang ringgan dilakukan.

ketika sedang giat membantu bonda di dapur, aku diserang sakit perut tersangat ni mungkin disebabkan oleh sup gearbox yang aku makan pada malam tadi di puchong perdana. pergh malam tadi punya dinner memang best sebab sangat teruja dengan gearbox tu. :) rugi bagi siapa yang tak pernah nak mencuba sup gearbox ni, walaupun agak berlemak tepu yang tebal menyaluti lapisan sup tersebut, ohh tak ingat dunia jika rasa keenakan sup yang disediakan di gerai tu. jadi, kalau korang datang ke puchong datang lah ke puchong perdana dan cari
"GERAI SUP BOOM" harga pun agak murah dan kuantiti makanan tersebut luar jangkaan anda semua. aku dah try sekali memang masuk berkali-kali lah lepas tu.

p/s: agak keterlaluan pulak meninggalkan tetamu di luar sementara aku duduk di dalam bilik rehat dari tadi sebab terlalu penat. tak cukup tidur kan. oke baru aku decorate satu statement:

O-orang datang beramai-ramai menyambut ketibaan syawal yang mulia
P-penat memasak dari pagi tadi
E-enak juadah terserlah seri masakan bonda tercinta
N-nak tambah ? jangan lah malu-malu ye

H-hari yang meriah lain dari yang lain
O-obor api yang menyambut kemenangan berpuasa dahulu
U-untuk bekalan dunia hingga akhirat kelak
S-silaturrahim yang erat semakin utuh bersama
E-erti tulus ikhlas dari tuan rumah

Rabu, 7 September 2011

baby you are awesome!

bubu and lulu are perfect together

aku lihat dengan mata ku cinta ku adalah dengan mu
satu dunia ini, dan cinta kau telah mengambil diri ku
kau lah yang selama ini ku dambakan

aku berharap hati ku akan berada di samping mu
dan aku telah temui, hidup ku bersama mu
dan aku lagi berharap kau sentiasa ada di sisi ku
hidup ku selepas kehadiran kau lebih bermakna
sekarang, di sisi kau aku lebih selesa
cinta kau hanya dalam jiwa ku ini
dan tak akan ku lupa kan sayang

kita akan bersama menyemai cinta dengan tahun yang indah
kita tidak akan takut memperjuangkan cinta ini
kau akan bersama ku

kau menyembunyikan cinta kau dari ku
tapi sayang hati ku tahu hati mu
dan aku dapat merasai dalam saraf hidup ini
kau cinta kan aku

p/s: takde kena mengena dengan siapa siapa sekian terima kasih

Selasa, 6 September 2011

sepanjang syawal ini

with our beloved greatgrand mother
kerja mengedit gambar raya tak habis

Assalamualaikum w.t.b kepada semua blogger semalaya yang hebat dengan pena maya ini.
harap semua nya dalam keadaan yang baik dan sempurna mengikut acuan kehidupan masing-masing.

okela aku nak ucapkan selamat hari raya buat semua yang mengenali diri ini sebab kerana anda semua yang berada di samping diri ini selalu membuat diri ini bahagia. hahahaha :) nice one!

di saat kegembiraan yang mendatang mula lah pelbagai ragam yang timbul pabila sanak saudara pulang ke kampung halaman. aku punya kampung tak lah macam kampung still lagi macam bandar :) nak cerita la sepanjang syawal tahun ni memang best walaupun buat secara simple tapi kemeriahannya tetap menjadi ingatan ku selalu.

1 syawal
yeahh aku bangkit awal seawal embun pagi menitis la katakan, pagi ni sepupu perempuan aku yang paling muda iaitu maisarah yang pagi-pagi mengejut kami semua bangkit. hahaha telatah budak ni membuat ramai yang hilang sabar tapi apa boleh buat as long dia sangat comel :p
time pagi ni pakai lah baju raya seronok la sebab dah drees up memang cun dan puas hati.
sesi salam menyalam memang rutin la. :) sesi kutip duit raya pun berjalan dengan lancar dan aku pun yang dah mencecah angka 20-an pun still dapat. buat malu jer kak long dapat tapi biarlah dah pak menakan nak kasik kan. :p jangan jeles. but over all yang paling hebat raya tahun ni dapat raya dengan moyang tercinta. :) thanks onyang sebab ikut kita orang balik ke lumut.

2 syawal
time ni beraya la jugak dekat area rumah ni, tapi nak story petang ni kita orang mandi manda di teluk batik. sekian lama tak menjejakkan kaki di gigi pantai ohh alangkah seronok time petang tu. aku pun terjun ke laut dengan bebas sebebas ikan lumba-lumba. hahahaha yang bestnya keluarga pak lang murad pun join keluarga aku ke sini. :) memang terbaik dan sempoi la sebab dah lama tak dapat gath macam ni. kami sekeluarga memang rapat sejak dari kecil lagi. balik-balik jer terus mandi dan tidur dalam keletihan kegembiraan ni. :)

3 syawal
time ni ? apa ea tak banyak aktiviti cuma time ni dah start gerak pulang ke puchong sebab abah nak pulang awal. bertolak dari lumut dalam pukul 5.30 petang sampai di puchong dalam pukul 9.30 malam sebab ada singgah makan. :) raya ke-tiga dah balik rumah, kalau tahun-tahun lepas raya ke-tujuh baru balik. takpe la plan kena ikut bos kan.

4 syawal
time pagi ni hamizah dan mak shopping barang rumah sebab nak set up karpet baru dekat ruang tamu. hari ni memang la penat sebab kena kemas satu rumah. baru la cun, orang lain dah set up kita orang dah raya baru nak set up. time aku sibuk macam ni la skandel-skandel terhebat giat menelefon aku. hahahaha aku off handphone padan muka. sebab tak faham kesibukan diri aku. :p hahaha

5 syawal
pagi ni kena masak memasak walaupun aku bangkit lewat, kena jugak potong bawang dan seangkatan dengannya. mak masak nasi minyak dengan ayam masak merah, ada la kuih muih dan pelbagai makanan yang dihidangkan. kononnya open house untuk kawan-kawan dan jiran serta keluarga pak lang. tapi, petang tu kena gerak ke rumah uncle boy di sepang di ajak datang. kiranya beraya di rumah beliau lah lepas dah nak maghrib aku pulang ke rumah. time ni la baru open my house, mulanya layan keluarga pak lang jer tiba pula abah menjemput abang nizam jiran baru depan rumah aku ni. :) abang ni bujang lagi tapi dah 30-an umurnya. sedang rancak bersembang sambil aku membuat kerja di dapur tiba pula kawan hamizah menyerbu rumah ingatkan seorang dua, rupannya masyaAllah sedozen budak bujang. akan la pula nak halau kan jemput lah dorang masuk walaupun aku tak mengenali mereka. lepas jer set up makanan untuk dorang aku masuk bilik sambil mengurung diri sebab takmo campur. (agak segan) hahahaha

6 syawal
bagun lewat jer pagi ni sebab bermalam hingga ke awal pagi. hahahahaha :) oh time ni tak ke mana pun. duduk rumah kemas rumah sahaja.

7 syawal
bagun awal sedikit melakukan rutin seharian melayan facebook dan blogger :p
takde idea nak tulis apa sampai la pening kepala ni.


p/s: next saturday ada open house lagi dekat rumah i jadi nak contact semua kaum kerabat dan kawan-kawan menyerang rumah i. (terus bergegas mencapai fon blackberry) :p

Jumaat, 26 Ogos 2011

hatiku hatimu

pecahnya jiwaku

Terduduk aku termanggu jauh dek hujan yang hendak menitis
awan berarak laju kegelapan baru menguasai langit
lalu titisan hujan jatuh membasahi bumi ini
oh terasa sejuk menyeliputi diri yang keseorangan
bagai memahami apa yang tersirat di pelusuk jiwa sepi aku
lalu titisan air mata jatuh membasahi pipi ku ini
oh terasa peritnya biasan cinta kau sayang
sampai buat aku mabuk dalam dunia sendiri
bagai membunuh diri ku yang sarat memperjudi nasib

sakitnya rasa di hati ini tak terperi
bagai tertusuk duri tajam ke dalamnya
apa kah silap aku?
fikirkan lah sayang kerana aku
akan setia menanti dirimu

p/s: saja keluarkan idea ni :) happy fasting korang!



Khamis, 25 Ogos 2011

ucapan raya kepada geng tingkatan 6 BRASH 09/10

salam lebaran buat semua yang mengenali diri ini

Assalamualaikum w.t.b kepada warga blog sekalian~! harap masih berpuasa dan terus menerus tabah dalam diuji pelbagai ujian dariNya. bagus dan all the best korang!

okelah memang tak tahu nak tulis apa dah sebab kekeringan idea buat masa ni. takala ni jugak la jiran-jiran sebelah rumah dah start pasang lagu raya dan pasang lampu raya, pelita raya, main bunga api dan pelbagai. kiranya bahang aidilfitri it's aroun the corner bebeh :)

aku pun tak lepas nak membuat persiapan nak beraya ni. InsyaAllah Ahad ni aku dan keluarga akan bertolak ke Lumut. yeahhhh raya rumah atok la kan tahun ni lagi. baiklah dikesempatan ni kan nak mengucapkan lah selamat menyambut aidilfitiri yang tak lama nak menjelma ni.

::ucapan raya kepada geng tingkatan 6 BRASH 09/10::
  • to ainun nazirah : thanks kerana jadi kawan i dan semua segala kenangan/nasihat you memang i simpan rapi dalam fikiran ni. walaupun aku tak dapat jadi kawan yang sempurna buat kau tapi kau pernah jadi sebahagian dalam hidup aku. cewahhh T_T ternangis lak time tulis ni.

  • to khairul amirul : hey bro selamat hari raya maaf zahir batin. senang-senang mari lah beraya rumah aku, harap jer dekat tapi tak penah singgah. :p

  • to megat iqram syafiq : abang long ipoh yang pasti diingati hingga bila-bila. selamat hari raya abang long, kak ngah doakan semoga abang long sihat-sihat selalu dan dimurahkan rezeki.

  • to muhammad amir sabirin : amir thanks sebab kasik kad raya tu tau. sangat menghargai dan aku dah gantung dekat dinding rumah. datang puchong mari singgah rumah aku.

  • to ahmad hafiz: aku tahu facebook kau dah deactive sebab banyak skandel, sorry aku tak reply masej kau yang banyak tu sebab aku sibuk. hahaha yeke? next time aku reply.

  • to asraf wazir : bro this raya will make you more busy sebab aku tahu persiapan kau nak masuk universiti lepas raya ni. jadi sorry kalau ada buat salah dengan kau. :D

p/s: yang lain-lain nanti aku ucap dekat facebook dan blackberry jer.. hahaha oke :)

ramadan terakhir

penyanyi lagu jangan lupa namaku

Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana
Aku mengingati mu
Kerana
Aku men’cintaimu

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa menyintaimu

p/s: lagu ost ramadan terakhir nyayian pompa bensin :) lagu yang sangat kreatif dan mendamaikan halwa telinga ketika mendengarnya. best sangat! drama yang mampu menitiskan air mata jika dihayati sepenuh jiwa. hehehe nak cakap aku nangis la tuh kan :(( btw memang sedih la korang!

Rabu, 24 Ogos 2011

satu malam


neon malam di Kuala Lumpur

satu malam
aku duduk di balkoni rumah ku
sambil menikmati pemandangan
Kota Raya Kuala Lumpur
yang sibuk sahaja jika di lihat dari atas
kerlipan neon menambahkan seri malam ini
menikmati angin sedamai tak pernah ku dapat

satu malam
aku di sini menantikan diri kau jalan di bawah
mencari bayangmu yang entah hilang ke mana
menunggu diri kau dari semalam
bagai malam ini memahami aku
takala bulan mengambang sejauh mungkin
ingin ku berikan kepada kau
buktikan kau bahawa cintaku ini benar
sesuci embun yang baru menitis di kelopak daunan
cewah aku mula berangan pulak

satu malam
aku keluar berjalan mencari wajahmu
mungkin ada disebalik konkrit bandar
ingin melihat diri kau lelaki
adakah juga keawangan bagai aku?
perlahan aku berjalan
jika terlihat sedikit detik jalanan kau
terubat juga hati sempit aku

satu malam
terselak selak di kesamaran gelap bangunan itu
yeahh aku dapat lihat kau sayang
sangat manis dan sungguh menusuk kaku
aku berdiri di hadapan kau
hey perasaan bergaduh sendiri
nak tanya malu nak tegur segan
oh kau sungguh tampan sayang
buat aku hampir pengsan di sini

satu malam
aku berjalan pulang ke apparmentku
sambil hati berbunga ros kembang
eh aku dah jatuh cinta
dengan lelaki itu
tak sangka
unexpected accident tau aku dengan kau
tapi kau masih tak kenal aku
kerna hanya aku sahaja
yang kenal kau
bila aku nak bagitahu hal sebenar?
o.O?
terus masuk bilik dan tidur sampai esok


p/s: i know that your life can go on without me, that you can be happy without me, that you can survive without me but even if you turn me away, i will still choose to stay with you and be your sweetest stranger forever.. :) cewahhhh!

Selasa, 23 Ogos 2011

apa nak jadi dunia ni?

Dunia adalah tempat menyemai kasih sayang sesama manusia
think before you do something

Assalamualaikum dan salam satu malaysia :) Alhamdulillah baru breaking fast dekat rumah bersama keluarga tersayang. hope korang pun sama jika ada yang berbuka puasa seorang diri tadi diharap bersabar kerana nanti korang akan dapat berbuka bersama yang tercinta satu hari nanti. (pesanan kepada orang yang bujang belum berkahwin)

tadi baru tengok berita dekat tv3, hey macam-macam kejadian sekarang ni kan aku tengok tadi pun agak seram jer dengar sebab berita yang tak diduga.

kes tolak anak dalam kolam ikan
ni berlaku dekat johor, apa la tolak anak ke dalam kolam tu? sebabnya tadi si ayah di bawah pengaruh alkohol. dan ketiga-tiga anak dia mati dan selepas tu si ayah pun bunuh diri. tula kan kenapa minum arak? kan bahaya? sebab kerana arak manusia kan hilang pedoman. dalam Al-Quran pun dah sebut pasal arak ni kan. apa kes? kalau ilmu tak cukup ini la jadinya.
#pesan untuk diri sendiri jugak ni#

kes nak sembelih anak
ni berlaku dekat terengganu, apa la nak disembelih anak kau gara-gara kereta rosak? apa kah dah hilang pedoman? mana erti agama ? yaAllah kenapa sampai nak bunuh anak kecil yang berdosa? bagaikan kembali di dunia jahiliyah dahulu. apa nak jadi ni kan? kenapa lahirkan anak jika tak tahu tanggungjawab sebenar? #pesan untuk diri sendiri jugak ni#

kes simbah asid dekat muka orang
hey ni lagi satu kes yang sangat sengal bila dengar kan, yaAllah kalau nak dendam kenapa perlu baling asid? ni yang takut nak keluar rumah moga aku dan keluarga dilindungi dari kejadian ni sebab yelah raya nak dekat kan. macam-macam pun boleh jadi, nak jadikan cerita orang yang disimbah asid tu tengah tunggu membe dia dalam kereta masa tu dekat bazar ramadhan kebetulan tingkap kereta terbuka jadi yang si pembaling asid ni pun simbah laa dekat muka mamat tu. apa la nak jadi kan? kenapa nak baling asid ? diharap si pembaling asid ni akan ditangkap secepat mungkin. jadi korang semua pun berhati-hati tau jika keluar rumah.


kes kemalangan menjadi-jadi
yang ni pula bagaikan malang tidak berbau kan. hanya Allah yang tahu kenapa ni nak jadi. bila dah sampai ajal dan jalan seseorang itu pergi begini kenalah kita redha. yang satu kes tu anak beranak meninggal dunia kerana merempuh divider jalan masa tu baru balik shopping raya.
ada satu kes baru ni yang dua beradik dirempuh kereta masa menunggang basikal masa baru balik dari sekolah. sama juga kisah Allahyarham Saufi Haniff iaitu seorang pelajar yang mak aku bawak ke sekolah meninggal kerana kemalangan jalan raya. rasa lemah segala sendi dan rapuh hati terus pabila terdengar kisah kemalangan ini. Allah lebih menyanyangi mereka. semoga roh mereka dicucuri rahmat. InsyaAllah.

kes main mercun
hey mana dapat mercun ni? bunga api takpe la jugak ni main mercun? di saat aku tengah menulis blog ni pun masih terdengar bunyi letupan bagailan nak berperang di tempat sendiri. time aku tidur waktu pagi pun dengar teriakan mercun ni. memang tension tau tak. bila dah kena nanti baru la budak-budak ni nak sedar. ni bukan budak-budak jer yang main bapak budak pun main. nak main boleh tapi kan sendiri mahu ingat laa. teringat kisah pak ngah aku marah jiran depan sebab main mercun lagipun time tu adik aku masih bayi dan ada ramai budak kecil dekat rumah. mana tak terkejut baby tengah tidur bunyi mercun.



p/s: hey korang jaga lah diri ingat orang yang tersayang.

Isnin, 22 Ogos 2011

wahai kasih part I

first kiss

pagi menjelma lagi
lamunan terhenti pabila mentari menyinar
kelopak bunga sakura depan rumah
bagai tahu isi jiwaku pagi ini
indah seindah kejiwaan gembira
terdengar bunyi deruan angin pagi
terpukul aku denganya
oh harum benar bau udara keliling
tak teringat langsung masalah
hadapi dengan tenang tanpa rungsing
hirupan ke dalam urat sarafku
terasa nikmat tak terhingga
debu debu wangian cinta dari kau
turut aku rasai di setiap pelusuk peparu
hampir aku lemas di kandungan cinta
yang banyak ini
jika kau baca perdengarkanlah bait tersirat

wahai kasih
ku sulam kau dengan benang kesetiaan
ku ikat kau dengan tali kebenaran
ku pegang kau dengan genggaman sayang
ku pautkan mataku dengan matamu
agar kau fahami beginilah besar cintaku
tak mahu aku lepaskan lagi kali ini
supaya aku dapat melihat kau lebih dekat

wahai kasih
setiap hembusan nafasmu ku sambut
dengan hembusan nafasku disisimu
setiap belaian bersama menjadi aspirasi
sentiasa agar aku tidak jatuh lagi
setiap bait katamu ku perliti benar
sedalam lautan dalam

wahai kasih
aku mengaku yang aku sentiasa mendambakan kau
bayangmu menjadi igauanku
langkahmu menjadi mimpiku
oh semuanya perfect bagiku sayang
biar apa orang nak kata
asal aku bahagia disisi kau
cacat cela kau hanya aku yang suka
sebab kau disisiku sudah
cukup buat aku terpana dengan ciptaanNya
hebatnya kau orang lain tak ngerti
sebab satu ayat aku
"aku sayang kau!"


p/s: hey bila hati dah cinta apa pun boleh jadi kan. :)

hey morning guys!

zaman kegemilangan aku dan kawan-kawan ni time bergelar
pengawas asrama sekolah menengah teknik kuala kangsar

Assalamualaikum w.t.b kepada semua warga blogger sekalian :D
selamat pagi dan salam subuh buat korang, baru jer lepas bersahur ni Alhamdulillah masih sempat bersahur dengan keluarga tercinta disamping menikmati udara yang diberi olehNya.

dinginnya suasana selepas bersahur ni terdengar bunyi cengkerik dan unggas berdekatan dengan hutan simpan UPM ni. :D terasa bagai tinggal di teratak mewah walaupun hanya berbumbungkan tingkat rumah orang lain. rasa sangat gembira walaupun kehidupan aku hanya sederhana dan bersyukur mempunyai orang tua yang sangat supportive.
(wahhh ayat pepagi macam ni memang teratur dan berbaris ea cik norain)

bangun jer celik mata facebook la jadi macam berita harian online nak tengok apa yang terbaru.
melihat perasaan kawan-kawan dan keluarga di facebook tu. setakat ni ramai yang gembira pada status pagi ni. melalui pemerhatian aku tadi dari semasa ke semasa;
  • kadang-kadang like status dia orang sebab cuba menghargai maksud yang cuba disampaikan oleh mereka. betul tak?
  • kadang-kadang komen status dia orang sebab nak cuba bagi nasihat/pandangan kita
  • kadang-kadang baca status mereka kerana cuba memahami apa yang tersirat yang boleh kita jadikan perkongsian.
  • kadang-kadang ada juga status yang ada pangkat H***M sebab terlampau nak meluah sampai user lain sakit hati bila baca kan. so friend think before you write oke :)

rindu korang semua kawan!
hari ni punya plan nak pergi mana aku tak tahu sebab masih kekaburan jadual. biasa la kerja maid belah petang jer belah pagi off kan. selalu sangat bangun lewat sampai tak jumpa suasana pagi. rindu pulak nak bangkit awal macam zaman persekolah dahulu. yelah sebelum matahari menyinar aku dah terpacak dekat depan kelas. seronok pulak bila teringat kisah yang dah berlalu tu. bagai semalam baru bermula kan. malam sebelum nak tidur rajin ke toilet bersama housemate gosok gigi dengan colgate, cuci muka dengan cleanser, pakai bedak sejuk dekat muka. ready tidur excited nak wake up early. before sleep akan berborak kejap then tidur sampai hampir ufuk kembali terang. bangun pagi terus mandi, solat subuh, makan pagi dekat dewan makan, semangat nak ke sekolah. heyy mana nak ulang balik kenangan emas tu kan. having fun dengan teman seperjuangan dulu tak kira kau dari kelas mana semua aku kawan. melihat pelbagai ragam kawan-kawan yang dari pelbagai latar belakang.

4 years pun masih tak cukup nak kembalikan perasaan yang sama macam dulu. kenangan cinta monyet bagaikan mencuit perasaan tika ini. rindu sangat nak macam dahulu. rindu sangat dekat my best buddy suhana, adila, norli, wafiqah, kak pah, liah, hana, kak long, ama, g-are is my partner dalam banyak hal dahulu. korang semua dah ada haluan masing-masing tapi guys you all rock my world. bila time form 6 my best buddy ainun lah kan sebab she's the one i had. 4 tahun ni mengajar aku kawal ego aku dan kenal diri aku walaupun jatuh bangun hanya aku yang tahu tapi kawan-kawan banyak ubah aku. guys walaupun kita dah jauh aku tetap ingat kenangan kita macam kanak-kanak ceria. aku rindu sangat nak jumpa korang dan harap one day kita akan gathering kembali di langkawi akan tercapai lagi beberapa tahun lagi.


p/s: hendak mencoret yang lain tapi tercoret yang lain.

Sabtu, 20 Ogos 2011

singgah sekejap wahai blog II

ini asha :)

Assalamualaikum kepada pembaca blog dan pengusha blog semalaya :D
sihatkah anda semua pada hari ni? hari yang tertulis namanya sabtu memang sinonim kalau kata sedang bercuti. Hujung minggu macam ni lah korang akan spent time dengan keluarga, kawan-kawan atau pasangan cintan masing-masing kan.

aku tahu ramai yang perasan post aku sebelum ni agak sedih dan sadis ea? jangan la begitu cepat menjudge aku kerana post tu cuma luahan hati dan tergerak nak menulis sebab memang gatal sangat nak menulis ni. hope pada kawan-kawan blogger yang bagi masej peribadi tu thanks atas teguran dan sangat menghargainya. :) teruskan menulis tau bloggers sekalian!

hey lagi berapa hari menghitung untuk beraya? entah aku tak kira pun lagi hahaha
sepanjang minggu ni kerja aku asyik shopping raya jer tapi tak beli apa pun tengok dan usha dulu. kira pergi survey dulu apa yang patut. lagipun big boss yang pay semua ni.

tahun ni baju warna hijau semua nak hijau kan. nice one la kan sebab sejuk jer if mata ni memandang. oke baju kurung dah beli jadi settle. sekarang ni looking for shoe and some accessories jer nak dibeli. :) tahun ni simple dan tak payah nak lebih-lebih sangat la kan.

oke la korang aku nak bersiap-siap ni sebab kejap lagi nak pergi berbuka dekat rumah nenek saudara aku dekat sepang. jadi benua pavillion here i come sebab tak sabar nak jumpa asha my uncle's daughter. hehehe :)


p/s: selamat berbuka puasa dan selamat beramal korang!


Khamis, 18 Ogos 2011

hujan tangisan di embun cinta

ku menangis di dalam hujan cinta

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis... melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah disakiti

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis... melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Ku menangis...
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah....
Kau sakiti...

p/s: kadang kala apa yang kita rancang bukan semuanya menjadi. apa yang dirancang olehNya memang banyak hikmah yang sering kali kita lupa. penyesalan akibat kesilapan yang pernah dilakukan adalah lebih baik daripada kita masih tidak sedar apa itu kesilapan. apa yang telah ditentukan perlu kita redha kerana ia adalah qada' dan qadar dari Allah S.W.T biarlah yang berlalu terus pergi~

kisah mungkin akan tamat

menantikan kau datang
adakah kau ingat pada diri ku lagi?

berjalan aku seorang diri
melihat kepulan awan di angkasa
mengingatkan aku kebesaranNya
yang tiada tandingan
segala meliputi apa yang hendak dicorakkan

fikirku jauh tiba
indah nian kealpaan yang telah kau berikan
membuat aku hidup dalam nyata terpilu
penantian menyeksakan batinku
sakitnya ku rasa bagaikan sengaja
menguji kesabaran aku yang hampir hilang
sayang di mana kau berada?
buat aku rasa telah pergi pedoman
ini lah yang dikatakan
tak semua yang kita rasa mampu kita miliki
akan kita miliki
kerna ada yang lebih baik buat kita
biar hati kita sakit
jangan
buat hati orang lain sakit kerana kita



p/s: kenapa hati aku sakit bila terkenangkan kisah kita yang baru bermula tiba tanpa tanda nokhta. biarlah ini berlalu dan aku akan tamatkan kisah ini walau hati ku terluka.