Sabtu, 17 November 2012

| Ayie culture shock ? |

As salam .. selamat petang, alhamdulillah dah sampai pun bumi bertuah tanjung manchester ni :D jangan marah yer tanjung manchester ni sama dengan tanjung malim la.


Mak dengan abah yang hantar tadi, sebab aku kali ni bawak basikal datang sini. sebabnya naik cuti ni kelas hoki setiap jumaat akan dipercepatkan pada jam 7.30 pagi time tu selalunya aku baru terhegeh nak siap tapi kali ni tak boleh dah seh. lecturer sudah tukar dari Dr.Ruhaibah kepada Dr.Nel. so nak tak nak aku kena cari satu alternatif yang membolehkan aku sampai awal dekat court. mula-mula tu susah jugak tapi bila aku fikir balik ada baik pensyarah buat macam ni takde la student akan jadi "lemak manis ala amboi-amboi" kan ? ada baik nya Ayie, so Ayie kan think positive pasal benda ni..

sebenarnya ada satu kisah yang aku nak cerita pada korang, tapi kalau tak nak ambil port tak kisah pun. ni bukan aib ? yes maybe sedikit but ini benar-benar mengores hati orang yang bernama norain hasni. mereka tak kenal ayie mereka boleh cakap ayie macam-macam. boleh post macam-macam pasal ayie, boleh guriskan hati ayie anytime, padahal mereka sangat rapat dengan ayie masa tingkatan 6. ayie berubah ? kenapa ayie berubah ? mereka boleh buat cerita macam-macam, tapi ada mereka tanya straight pada ayie ? tak ada kan, tak ada langsung, tapi apa kes siap buat doa dekat facebook tag nama ayie bagai. alhamdulillah ayie terima orang tegur, tapi dengan cara macam tu ? cara semua orang tahu ayie salah ? ayie memang teruk lah ? teruk sangat kah ayie ? ada pulak yang call tolong sampaikan apa yang dia nak cakap pada ayie tapi guna orang lain tolong sampaikan. yes tu yang terbaik kot ye ? ayie kecewa ? sangat kot korang, ayie menangis .. ada korang tahu ? kawan ? apa itu kawan, sahabat ? apa itu sahabat ? aku sayang persahabatan tu tapi korang ? aku malas dah nak ambil port, sebab kacau emosi aku. yes emosi aku memang senang terganggu jika ada sesuatu yang menggangu pada kefokusan aku. dah la ayie, jangan layan sangat .. memang aku tak layan tapi entah la, banyak kali aku menangis dan kadang kala dah malas nak nangis ni. aku teringat ada senior aku pesan masa di kem pendidikan luar dulu " Ain kalau awak menangis, bukan boleh selesaikan masalah pun" memang betul dan sangat aku setuju. entah kenapa emo sangat aku ni, mana tak emo aku dah lama aku simpan.
semua tinggal kenangan jer kah ? :( 

jalan penyelesaiannya, aku diam dan terus diam .. corat coret dalam blog buruk aku ni dan ada la kawan-kawan aku yang lain tahu. tapi entah la life must go on ayie ! ayie kena kuat ! ayie kena ignore benda tu semua ! ayie kena lawan semua tu ! biarlah siapa buat baik dengan aku, aku buat baik dengan dia kalau dia buat jahat dengan aku, aku kena buat jahat gak ke ? tak aku buat baik jugak. tapi entah sekali lagi boleh ke mereka faham kenapa cara aku begitu, sebab nak bagi semua orang puas hati dengan kita memang kerja kita tak akan nak jalan sepenuhnya. apa-apa pun aku tahu Allah jadikan sesuatu perkara tu bukan sia-sia kepada umatnya. aku tahu aku lemah dan sangat lemah, tapi benda small matter ni pun aku tak boleh handle nanti big problem datang aku terus koma kang ! haha ! so, ni la life experience kan. time ni boleh la cakap macam-macam pasal ayie, ayie yang culture shock ni !

p/s : aku tinggal seorang ni dalam bilik, nak kemas tak larat tapi kejap lagi lah. ada 3 biji durian ni nak ajak siapa makan. Jc dengan ika pun tak muncul-muncul lagi ni .. aku sejuk kerana salji turun lebat sangat ni. azan maghrib dah ! jom maghrib !